U bent op de site -Het zál vaders een zorg zijn-

klik hier voor dossierindex raad voor de Kinderbescherming

Aktie tegen de raad Zwolle

 


 

Actieleider Herman Schiphorst in gesprek met praktijkleider Terpstra maandag 8 oktober 2001 ( Alkmaars ontzet) was er een kleine demonstratieve meeting van het comite "Stop omgangsonrecht" in de hal van het provinciehuis te Zwolle. Dit ter gelegenheid van een door de raad Zwolle/lelystad georganiseerde bijeenkomst voor advocaten en rechters. Er werd geprotesteerd tegen het feit dat het er geen geluid van ouders te horen was. Er werden door het comite stapels folders uitgedeeld. Leden van het comite voerden een emotionele diskussie met vestigingsmanager Kleistra die sinds het vertrek van Mr. Mulder (=Molenaar) de touwtjes in handen heeft. Kleistra was in ieder geval niet bang voor de harde woorden die tot hem werden gesproken en bleef in discussie.

De raad Zwolle staat bekend om zijn zeer bereoerde optreden in zowel beschermingszaken als omgang en gezags-zaken. Onlangs velde de Nationale ombudsman een knetterend oordeel over de raad Zwolle.

Kleistra sprak af dat er nadere gesprekken zouden komen. Het comite is daar niet direct van onder de indruk en vindt dat er gewoon echt iets moet veranderen. Praten blijkt dikwijls af te leiden van veandering. Daar heeft het comite veel ervaring mee gezien de afloop van haar gesprekken met de Landelijke directie van de Raad, het ministerie en de PvdA. Het schiet niet op. Ze vragen gewoon om hardere akties omdat er niets uitgaat op grond van argumenten.

 

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/zwolle.html : zie ook de andere pagina's