dossier literatuur van papa.nl.nu Kraamkalender voor mannen Klik hier voor welkomspagina Het zál vaders een zorg zijn

Pas op niet scheuren.....

Moeders zijn betere ouders omdat omdat zij beter voorbereid zijn......... Ziedaar de niche waar vaderschapsondernemer (in twee betekenissen van het woord) Henk Hanssen op insprong. En daar is hij zo goed in geslaagd dat ik met enige angst aankijk tegen de scheurbaarheid en de perforaties. Zonde dus om maar een keer te gebruiken en dan in de papierrecyclebak te gooien. Maar als boek is het ook niet zo'n handig formaat. Dus beste medevaders; na gebruik gewoon bij de eerste de beste medevader stiekem in de kinderwagen gooien; dan hebben meer mensen er wat aan.

De kalender heeft zijn bestaan inmiddels overigens ruim bewezen, want we praten hier inmiddels over de derde druk.

Een groot probleem met vaderschap is dat er niet alleen informatieachterstand is maar dat vaderschap ook een geaccepteerde discriminatiegrond is die in de westerse samenleving ongekende ingang heeft gevbonden. Gelukkig wordt ook dat aspect wel behandeld in de kalender. Van mij had het meer gemogen. Maar helaas moet ik erkennen dat dat tot een verlammende (en dus minder productieve) shock zou kunnen leiden bij de vaders die met roze wolkjes het eerste jaar van hun vaderschap proberen door te komen. De kwaliteit van de informatie over dit aspect laat nogal eens te wensen over. Ik vind het wel wat beperkt om het voor te doen komen dat alleen de VVD de moeite waard is voor vaderschap. De recente parlementaire geschiedenis heeft immers laten zien dat de SP in allerlei opzichten bereid is voor vaders op te komen terwijl onlangs VVD-er Teeven het voor mekaar kreeg om bij eerste gelegenheid dat het Haagse kinderontvoeringsverdrag ook eens voor vaders gaat werken te roepen dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met dat soort legalisme.

Verder heeft Henk een mooie poging gedaan allerlei soorten informatie, van liedjes, spreuken, citaten, tips in de bekende praktische survival stijl) te combineren. Een van de wrangste citaten die ik nog niet kende (een hoop zijn er blijkbaar van papa.nl.nu overgenomen) is deze: De regel dat ouders niet met hun kinderen moeten spelen lijkt misschien hard, maar is ongetwijfeld veilig (kinderbureau VS 1914). Het doet me denken aan die Psychologe die nog niet zo lang geleden uitlegde dat het spelen van een vader met zijn kinderen tegen het belang van de kinderen is (zie Gemist vaderschap 2006).

Kraamkalender voor mannen Ikvader.nl boeken 12,50

Joep Zander

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn home colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/dees.html : zie ook de andere pagina's