actie bij nieuwe kinderbeschermingsvestiging Tilburg homepagina Het zál vaders een zorg zijn "Dwaze vaders" bekritiseren werkwijze raad voor de kinderbescherming

 

Leden van de werkgroep Scheidings- en Omgangszaken (SNO) en hun sympathisanten hebben giste- ren bij de Raad voor de Kinderbe- scherming in Tilburg gedemonstreerd tegen de werkwijze van de raad.

De SNO vindt dat de raad te vaak verkeerde beslissingen neemt en bij een omgangsregeling te weinig kijkt naar de belangen van de vader. Ook zou ze meer moeten bemiddelen en minder partij moe- ten kiezen.

De betoging in Tilburg was erg kleinschalig, zo'n tien tot vijftien demonstranten, die zichzelf ook wel Dwaze Vaders noemen. met spandoeken en affiches. Ze stonden voor een kantoorpand waar de Kinderbescherming gisteren een verdieping heeft betrokken.

Leden van de SNO bezetten in juni al een pand van de raad in Zutphen. 'We blijven op een vreedzame manier aandacht vragen voor ons probleem, totdat er echt iets verandert', zegt woordvoerder Jos van Gorp. '

Een van de demonstranten is Albert Streep. Hij houdt een bord vast met een rood hart en de tekst "vader mist kind" Streep heeft zijn zoon en dochter al negen jaar niet gezien en houdt de kinderbescherming daar mede verantwoordelijk voor. De Raad voor de Kinderbeschadiging zou een betere naam zijn. Jammer dat onze actie niet zoveel respons oplevert. Maar we blijven als dwaze vaders strijden tegen dwarse moeders."

Een woordvoerder van het ministerie van justitie zegt dat onlangs een gesprek heeft plaatsgevonden tussen leden van de SNO en medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming op het hoofdkantoor in Utrecht. 'Wij blijven luisteren naar hun kritiek en proberen op een open manier te communiceren', aldus de woordvoerder.

ANDRÉ VAN DEN HUL (Metro 2000)


Noot siteredactie:

Deze actie is geen actie van de Stichting Dwaze Vaders noch van hetzelfde comité als de bezetting in Zutphen die onderhandelingen voert met de raad en het ministerie.


site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tip&citaat- contact- link2
RSS nieuw op papa.nl.nu
dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/tilslag.html : zie ook de andere pagina's