schuldig ervaren
stalking; beeld: Joep Zanderwaar is pappa?vaders daders

papa.nl.nu-dossier


Mannen krijgen de schuld, ze hebben het gedaan. Of ze werkelijk iets misdaan hebben doet er minder toe. Het is de ervaring. Huiselijk geweld, stalking, incest het zijn van die dingen die op het hoofd van mannen geprint lijken te zijn. Er zijn mannen die..... inderdaad. En er zijn ook veel vrouwen die.... Het aantal vrouwen die bijvoorbeeld zich schuldig maakt aan huiselijk geweld is ongeveer net zo groot als het aantal mannen. In het familierecht worden onbewezen beschuldigingen aan mannen dikwijls gebruikt om het contact tussen vaders en kinderen te verbreken.

 • stalking en ontouderde ouders
 • huiselijk geweld
 • Beschuldiging van incest vaak strijdmiddel.
 • kinderontvoering, vrouwen niet vervolgd

 • Het plaatje hiernaast is geinspireerd op de zaak Johan Last. Ondanks het feit dat hij met een pistool in zijn rug werd geschoten door de moeder van zijn kinderen vlak nadat hij zijn kinderen een paar kadootjes had gebracht werd Johan het toonvoorbeeld van de stalker.

   

  site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
  Last Updated http://vaderseenzorg.nl/schuld.html : zie ook de andere pagina's