Het zál vaders een zorg zijn; klik hier voor home en inhoudsopgave roemeense vader steekt zichzelf in brand en sterft 20-07-05 Roemeense vader Grosu overleden aan brandwonden

Zie ook film met interview Vasilici en Harry van Bommel


Persbericht F4J: Nieuw Haags schandaal dreigt over de behandeling van de Roemeense vader Vasilica Grosu die afgelopen september protesteerde in het Haagse Centraal Station.

Vanavond dreigt opnieuw een schandaal te ontstaan over de Nederlandse behandeling van de Roemeense vader die eerder werd gearresteerd en in eenzame isolatie gevangen werd gezet in de Scheveningse Koepelgevangenis voor zijn protestactie in het Haagse Centraal Station op de verjaardag van zijn zoontje op 14 september j.l.

De Roemeense vader werd vandaag - na zijn 3 maanden gevangenisstraf te hebben uitgezeten - “vrijgelaten” uit de Scheveningse Koepelgevangenis om onmiddellijk daarop echter weer in eenzame isolatie te worden ingesloten in het Centraal Bureau van Politie Haaglanden in afwachting van zijn transfer naar een Uitzetcentrum van de Vreemdelingendienst IND.

Zijn enige misdaad? Een zorgzame gezagsouder en -vader te zijn die teruggave eist van zijn door Spanje ontvoerde zoontje.

De protestactie van de Roemeense vader was gericht tegen de illegale afname door Spanje van zijn zoontje, waarover hij eerder in Roemenië door de familierechtbank na een scheiding het alleengezag en de alleenzorg toegewezen had gekregen.

Zijn 7 jarig zoontje is nog altijd zoek in Spanje - waar de Spaanse autoriteiten afgelopen voorjaar het zoontje van de vader afgenomen hadden op valse beschuldigingen van de Roemeense moeder die door de Roemeense familierechtbank tijdens de scheiding uit het gezag was gezet en de vader was nagereisd tijdens de vakantie van vader en zoontje in Spanje.

De Nederlandse autoriteiten plannen nu om de vader vanuit het Uitzetcentrum zo spoedig mogelijk uit te zetten uit de EU en te deporteren naar Roemenië. Vandaaruit kan de vader niet meer terugkomen in de EU om zijn zoontje te zoeken aangezien hij daarvoor een visum dient aan te vragen dat hem geweigerd zal worden op grond van zijn veroordeling voor zijn protestactie.

Door de vader geruisloos buiten te zetten uit de EU willen de Nederlandse en Spaanse autoriteiten het de vader praktisch onmogelijk maken om zijn zoontje in Spanje te zoeken en de ontvoering van zijn zoon naar Spanje nog verder aan te vechten.

Het lijkt erop dat de Nederlandse en Spaanse autoriteiten in hun willekeur willen dat een klein Roemeens jongetje van 7 jaar eenzaam en alleen deze Kerst in Spanje moet doorbrengen, ver weg van zijn vrienden en familie in een land waarvan hij de taal niet spreekt.

Het onrecht dat deze vader en zijn zoontje voortdurend is en wordt aangedaan heeft veel ouders in zowel Nederland als Europa verbijsterd en heeft geleid tot grote verontwaardiging.

Meer informatie bij:

Fathers 4 Justice Nederland

www.f4j.nl

peter@f4j.nl

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/roemeen.html : zie ook de andere pagina's