klik hier voor dossierindex Ouderverstotingssyndroom Het zál vaders een zorg zijn

 

Mijn broer en ik waren doodsbang voor mijn vader

1 juni 2001, radio 1, 0,05 u. programmamaakster Petra van Hulzen

over de componist Theo Loevendie (70 jaar)

Theo vertelt over zijn kindertijd: "Mijn ouders zijn gescheiden toen ik drie was. En dat was een totale breuk. Ik heb mijn vader dan ook pas gekend toen ik volwassen was - Mijn broer en ik waren doodsbang voor hem, we zijn in paniek wel heel Amsterdam doorgelopen om hem te ontvluchten"

"Was hij dan zo afschrikwekkend?"

"Welnee, later bleek dat hij juist een heel zachtaardige man was. Hij zocht alleen contact. Maar mijn moeder maakte ons bang voor hem. Ik had juist problemen met mijn stiefvader; die was een ramp. Hij was jaloers op ons, mijn moeder gaf ons veel aandacht en die had hij zeker willen hebben. Als ik bij wijze van spreken maar een slok water uit de kraan nam, zei hij al zoiets als: 'water kost ook geld'.

Maar goed, ik heb me er overheen kunnen zetten Ik ben een geboren optimist."

 

Genoteerd (achteraf) door Rob van Altena

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/loevendie.html : zie ook de andere pagina's