klik hier voor welkomspagina

Vaders zijn ook ouders !


index verslagpagina's actie PvdA
Dat staat met koeien van letters op een metersbreed spandoek wat door het partijpersoneel van de PvdA aan de Herengracht persoonlijk is opgehangen.

We zitten met zijn allen in een bruin cafe op het bovenhuis bij een kop koffie en appelgebak, want we hebben wat te vieren.

De PvdA is overstag gegaan om tot een dialoog te komen, bij monde van mevrouw Arib en niemand van de gehele achterban die verkleumd in de regen achter haar staat mee te luisteren gaat daar tegen in.Wij als aktievoerders zijn niet geheel ontevreden. Ook de politie en grachtpassanten hopen op een goede afloop. Want dat wij niet met ons laten dollen begint onderhand wel tot de mensen door te dringen. Iedereen heeft via de media nav de recentelijke aktie in Zutphen, het wel mee gekregen. We claimden daar het hele gebouw en stuurden het personeel van de Raad voor Kinderbescherming ijskoud naar huis. Zelf zaten we warm binnen te wachten tot men op hangende pootjes terug kwam en hoopte, door het ons in zoverre naar de zin te maken, dat we zouden opkrassen. Tevreden of ontevreden.

Hans van Mierlo kwam ook even langs

Tevreden zijn we echter pas op het moment, dat de kinderen en wij een gewone ouder/kind relatie kunnen onderhouden. En zover lijkt het nog lang niet te wezen!

Reden te meer dus om bij de goedgeplande aktie van vanmorgenvroeg onze tanden te laten zien. Dat zijn we aan onszelf, onze kinderen cq kleinkinderen (inmiddels) verplicht na een kwart eeuw schending van de Rechten van de Mens.

Terugkijkend op de afgelopen inzet mogen we ons verheugen op een toenemend begrip bij het passerende publiek. Veelal moeders maar ook een enkele vader op de fiets afgeladen met kindertjes, die op weg zijn naar locaties waar de dag van de rechten van het kind centraal staan.

Aktie2.jpg (49545 bytes)
actievoerder met speciaal actieshirt
Aktie4.jpg (36810 bytes)
Aktie5.jpg (39503 bytes)
Aktie6.jpg (34248 bytes)
Aktie7.jpg (52072 bytes)
Aktie8.jpg (48759 bytes)

"Mevrouw, wat vind U van onze aktie? Vaders zijn toch ook ouders?" en de reacties -zelfs bij de politie, die enorm betrokken was: "Gelijk hebben jullie, het is tijd dat er wat veranderd op het gebied van het omgangsrecht!"

Er moet nog een boel gebeuren, maar voor vandaag zijn we niet ontevreden.Echter, zoals gezegd, tevreden zijn we pas als we onzelf kunnen opheffen als aktie-groep en weer gewoon vader kunnen wezen!


naar paginaindex
Stand van zaken van dag tot dag


  1. Een vervolggesprek met Khadija Arib en Usman Santi op 22 november.
  2. Khadija Arib heeft toegezegd kamervragen te zullen stellen.
  3. Usman Santi zal samen met het PvdA-vrouwennetwerk in het voorjaar een discussie over omgangsrecht zal organiseren; wij zullen daarbij worden betrokken.
  4. De spandoeken blijven t/m vrijdag hangen
  1. dat zij toch nog ziek is geworden en dat ze het even rustig aan doet (het zat er m.i. al aan te komen: verkleumd en verregend op actiedag, ihs)
  2. dat ze de tweede helft van de week in Berlijn hoopt te zijn
  3. dat er op het partijbureau nog steeds over de actie wordt gediscussieerd (misschien mede door de uitzending van het Jongeren Lagerhuis die middag, waarin Joep optrad, ihs)
  4. dat het partijbestuur van de PvdA zich ook uitgebreid met onze actie heeft beziggehouden (moet op zaterdag 25 november geweest zijn, zie PvdA-site, ihs) en dat er ook op dat niveau besloten is dat er volgend voorjaar een discussie zal worden georganiseerd, waarbij wij zullen worden betrokken.
  5. dat ze zal proberen op korte termijn een vervolggesprek te verwezenlijken met mevr. Arib en de heer Santi (mevr. Spork zal er zelf dan ook aan deelnemen, ihs)
  6. dat ik binnenkort maar een afspraak moet maken om de spandoeken op te halen.

 

 

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tip&citaat- contact- link2
RSS nieuw op papa.nl.nu
dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/life2011.html : zie ook de andere pagina's