Archief

Internationaal

Dit is oud internationaal nieuws van voor oktober 1997.

Tijdschrift

In Duitsland bestaat een interessant tijdschrift voor vaders: "Paps" geheten. Ook in Nederland kun je paps toegestuurd krijgen. Voor een abonnement; red.PAPS@t-online.
de Altenbergstrasse 17 70180 Stuttgart
Alle informatie over de Duitse vaderbewegingen

Groot Brittannie

OPEN JUSTICE CAMPAIGN Article 6.1 of the European Convention on Human Rights requires Court. Hearings to be in public with public pronouncement of judgement. There is no exception to the requirements that judgements be pronounced publicly.
In England hearings to do with custody and access of children are held in private and judgements are not pronounced publicly. A test-case for Europe is now underway and has reached the English Court of Appeal.
We urgently need to know whether hearings on custody and access in other countries belonging to the Council of Europe are held in private or in public, and whether judgements are pronounced publicly.
Please e-mail the Open Justice Campaign to
Eugen Hockenjos
Deze zaak is natuurlijk ook van belang voor Nederland, want ook hier vindt het onrecht achter gesloten deuren plaats (for our english speaking readers: our shit too is behind closed doors!!!)

Amerika

In de verenigde staten heeft 40% van alle (alle ja) kinderen geen regelmatig kontakt meer met hun vader. Clinton heeft daar onlangs speciaal aandacht voor gevraagd.
Erg opvallend is de volgende these van Clinton :
" Proactively modify those programs that were designed to serve primarily mothers and children, where appropriate and consistent with program objectives, to explicitly include fathers and strengthen their involvement with their children;"

Internationaal vaderscongres Praag

(juni 97) Op een internationaal vaderscongres is besloten te komen tot een Internationale federatie van vaderorganisaties. Coordinator van de oprichtingsakties is Peter Tromp.


Internationale demonstratie parijs 15 november 1997

De organisatie "l'Enfant Et Son Droit" organiseert een demonstratie op zat. 15 November in Parijs, voor het monument van de mensenrechten bij het "Palais du Trocadero" (tegenover de Eiffeltoren, aande andere kant van de Seine), om voor elkaar te krijgen dat de verklaring van de rechten van het kind in de Franse wet, en de wet van andere landen die hebben getekend, wordt geeerbiedigd.

In verschillende besluiten heeft de Franse "Hoge Raad" verklaard dat aan deze verklaring geen rechten voor individuen kunnen worden ontleend, en alleen maar principes aan staten voorschrijft en dus niet voor intern gebruik in Frankrijk is. Dit terwijl de preambule van de verklaring voorschrijft dat iedereen gebruik kan maken van de erin voorziene rechten en vrijheden. Het moet een internationale demonstratie worden omdat het probleem ook in andere landen hetzelfde is.

Voorzover de redaktie van deze site bekend is er nog weinig jurisprudentie over de toepassing van de verklaring van de rechten van het kind in Nederland omdat Nederland deze verklaring pas zeer laat heeft ondertekend. Gevreesd moet dan ook worden dat Nederland in deze volgend is. Een slechte ontwikkeling in Frankrijk heeft zeker gevolgen voor Nederland. De redaktie van deze site is bereid reisinitiatieven naar Parijs te bundelen. 0570-621784


top homepage . colofon. tips & citaat van de maand. mail ons. laatste nieuws