Er is uitspraak in hoger beroep van onderstaande zaak. Hop krijgt ten dele gelijk. Kijk hier

Internetcensuur in Nederland !!
Uitslag Kort Geding tegen klachtondersteuner Jan Hop

Rechter in Flevoland verbiedt het vertellen van de waarheid.
Hoofdredacteur kinderbeschermingsblad spreekt onwaarheden over vonnis.

De rechter in Lelystad heeft uitspraak gedaan in het Kort Geding tegen klachtondersteuner Jan Hop ten aanzien van het verwijderen van o.a de letterlijke brieven van Jeugdzorgdirecteur Hilhorst van internet. Wij verwijzen u naar de elders beschikbare kopie van deze brief.

Verder blijkt uit het vonnis tegen Hop dat hij verantwoordelijk wordt gesteld voor sites waar hij hoegenaamd niets mee te maken heeft en waar hij hoegenaamd geen invloed op kan uitoefenen. Dit is een ernstige bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting. Wij hopen dat de internetgemeenschap hier krachtig tegen optreedt

Inmiddels dreigt Jan Hop opgescheept te worden met duizenden guldens dwangsommen voor het niet verwijderen van teksten op sites waar hij hoegenaamd niets over te vertellen heeft.

Hier vindt u de inmiddels gecensureerde site van Jan Hop met de volledige uitslag van Het Kort Geding

De hoofdredacteur van het kinderbeschermingsblad Perspectief beweert in artikel over de zaak dat de rechter zou hebben gewild dat de sites die niet van Dhr. Hop zijn toch door hem uit de lucht zouden moeten worden gehaald omdat hij ernaar zou hebben gelinkt. Echter de door de rechter beschreven werkelijkheid is dat die andere site naar de site van Jan Hop zou hebben gelinkt en daarom Jan Hop verantwoordelijk zou zijn voor die andere sites. Hoofdredacteur Dullens van Perspectief heeft blijkbaar de absurditeit van het vonnis niet willen begrijpen.

Dullens laat verder Hilhorst aan het woord die onder andere stelt dat de clientenorganisaties nu tenminste weten waar ze zich aan te houden hebben. De redactie van deze site hoopt dat alle clientenorganisaties er nu goed van doordrongen zijn hoe gevaarlijk Dhr. Hilhorst is.


oud:
aankondigingsbericht van het kort geding
Directeur Hilhorst van jeugd en gezin Flevoland staat bij de ouderorganisaties al jarenlang bekend als iemand die met de mond leuk meepraat met de organisaties van ouders en kinderen maar in de praktijk alleen maar in zijn eigen positie en belangen geinteresseerd is. Een jaartje geleden bedreigde hij vader Spronsen met een aanwijzing ( een officiele opdracht om iets te doen of te laten in verband met een kind dat onder de hoede van jeugdzorg is) niet omdat er iets mis zou zijn met de opvoeding nee omdat Spronsen klachten had ingediend. Spronsen stond erop dat die klachten iook behandeld werden en dat leverde hem een aanwijzing op. Deze hield in dat als hij zich er niet bij neerlegde dat zijn klachten niet gewoon door de klachtencommissie behandeld zouden worden zijn kind uit huis geplaatst zou worden. In het wetboek van strafrecht zou zoiets chantage heten.......en dat nog wel met kinderen als chantagemiddel. Maar zoals bekend leven mensen als Hilhorst geheel buiten en boven de wet.

In een fatsoenlijke rechtstaat worden dat soort outlaws vervolgd. In Nederland is het precies andersom. Hier gaat Hilhorst Spronsen en zijn klachtondersteuner Hop vervolgen door middel van een Kort Geding. Hilhorst wil namelijk dat zijn eigen dreigbrieven niet meer op internet worden gepubliceerd. 23 april om 13.30 speelt dat geding in de rechtbank Lelystad. Het is van het allergrootste belang dat zoveel mogelijk mensen daaraanwezig zijn. Uiteraard is het proces openbaar.

home site het zál vaders een zorg zijn inhoudsopgave . colofon . tips & citaat . mail . links . site zoekmachine en surftips


Last Updated http://vaderseenzorg.nl/hop.html : zie ook de andere pagina's