Het zál vaders een zorg zijn Fora-dossier uit bij SOS-Papa

Gerommel van extern deskundigenbureau's


karikatuur van kinderbeschermer, Ook heer Bullens past hier prima in

Externe deskundigenbureau's voeren in opdracht van justitie, met name de kinderbescherming, onderzoeken uit bij ouders en kinderen. Zowel de zin als de kwaliteit van die onderzoeken staat al jaren ter discussie. De geschiedenis van deze bureau's kan worden getekend aan de hand van schandalen. Overigens geen schandalen die altijd de pers bereikten. Daarvoor zijn de dames en heren van deze bureau's namelijk te machtig en de aangepakte kinderen en ouders te kwetsbaar.

De organisatie SOS-papa zette (12-02-2002) het jongste schandaal in de kiekerd; er word psychiatrisch onderzoek verricht wat geen psychiatrisch onderzoek mag heten. Gepensioneerde psychiater rommelt maar wat aan. SOS-papa zette vervolgens de geschiedenis van decennia gerotzooi met kinderen en ouders op een rijtje in het Fora dossier. In het dossier zien we vooral de naam Bullens telkens weer terugkomen. Dhr Bullens, ook al (slecht) bekend van het Lancee-dossier blijkt een man die werkelijk niets te gek is om zijn persoonlijke macht en status over de ruggen van anderen op te krikken. Zo bood hij aan om zijn eigen gasthoogleraarschap te bekostigen. Wonderlijk dat er een universiteit was die daar intrapte. Tegen deze professor is door SOS-papa nu aangifte gedaan.

Met dit dossier heeft SOS-papa prachtig werk verricht dat hopelijk de opmaat zal vormen voor een groot en grondig onderzoek naar de hele monopoliebedrijfstak familierecht. Jammer dat de cover wat verwarring oproept en daaardoor niet helemaal de mooiste vlag is voor de perfekte lading. Verder ontbreekt nog een uitbouw naar de frauduleuze praktijken van andere deskundigenbureau's maar dat mag je een vrijwilligersorganisatie natuurlijk niet kwalijk nemen. Hopenlijk volgt dat nog. Misschien kan een werkelijk oprechte justitieorganisatie het geld dat eerder aan de B&A-groep werd uitgegeven om de frauduleuze praktijken toe te dekken nu terugeisen en aan SOS-papa overmaken. Daar hebben ze het al ruimschoots verdiend.

Het Fora https://joepzander.wordpress.com/fora-dossier/">op deze plek gered van archive.org

dossier bemiddelaars, middelaars en andere deskundigen,

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/fora.html : zie ook de andere pagina's