Het zál vaders een zorg zijn; klik hier voor home en inhoudsopgave Encyclopedie discrimineert vaders

 

We begonnen er in 2000 al over (zie artikel trouw ). Maar het is dus nog steeds voor geen milimeter veranderd.

Ook in de Encarta /WinklerPrins 2005 is vaderschap beperkt tot biologisch en juridische relatie. Zie ook: encarta op internet Er zijn best encyclopedieen die er anders over denken ( zie bijv Fatherhood op Wikipedia internet-encyclopedie heeft het ook over een sociale relatie). Emotionele relatie; hoezo welke emotie? Vaders kunnen toch alleen kwaad worden??

Moederschap is overigens nog steeds ongedefinieerd gebleven (te vanzelfsprekend???). Wel komt het woord in een brede context voor in de encyclopedie die wel emotie, sociaal, en ook juridisch en biologisch omvat.

Joep Zander heeft voor de internetencyclopedie Wikipedia een nieuw lemma "vaderschap'' geredigeerd. Hierin komen emotioneel, biologisch, juridisch en sociaal vaderschap aan de orde.

U kunt het lemma vaderschap op wikipedia zelf bekijken.

 

 

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn home colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/citaten.html : zie ook de andere pagina's