klik hier voor dossierindex emancipatiedossier feminismekritiek
batman en robin voor het conferentiegebouw
robin in de bouwkraan

 

het zal vaders een zorg zijn; home

Damesconferentie over vaderschap

 

Met verslag van aktie bij deze conferentie
De heren hangen in de hele wereld in bruggen en kastelen om vaderschap en gezamenlijke zorg op te eisen en de dames ondertussen maar lekker lullen over vaderschap op een zwaar door de Nederlandse en Europese overheid gesubsidieerde conferentie. Rotterdam 24 en 25 september 2004. "European conference Working Fathers, Caring Men"plaats.

Binnen waren (zaterdag) ongeveer 30 mensen aanwezig. Buiten demonstreerde Fathers 4 Justice met ongeveer 10 mensen voor gelijke rechten voor vaders en het recht van kinderen op vaderlijke zorg. Hoewel het doel gelijk leek blijkt de praktijk uiteen te lopen. Er was dan ook geen enkele behoefte van de congresorganisatie om de aanwezige vaders bij de conferentie te betrekken of om een deel van de conferentie buiten voort te zetten. Liever verloor men zich binnen in discusies over hoe vaders bij de zorg te betrekken dan om vaders ook bij deze discussie te betrekken. Een horde veiligheidssmensen probeerde het de aanwezige vaders op het voorplein aanvankelijk zo moeilijk mogelijk te maken. Toen deze mannen eenmaal door hadden dat hun eigen belangen meer te maken hadden met wat er buiten gebeurde dan binnen trokken ze wel wat bij. Superdad batman stond op het dak tegenover het WTC-Beurs-gebouw en in een kraan honderd meter verder was helemaal bovenin Robin te ontwaren.

De conferentie was een onderdeel van de campagne "Mannen in de hoofdrol" die miljoenen kostte. Omgerekend naar bereik en resultaat weggegooid geld. De schrijnende tegenstelling tussen de vaders buiten en de dames binnen is ook neergeslagen in het SZW-verslag van deze conferentie.

 

 • Wat is er bijvoorbeeld manonvriendelijk aan het onderzoek voor deze conferentie
 • verslag rtv rijnmond
 • officieel actieverslag
 • Vincent Duindam over deze damesconferentie
 • Voor meer info over de campagnes waarvan dit congres onderdeel uitmaakt

  wat moet wel?

 • verklaring van Langeac
 • Hoe haal je vaders over tot meer zorgvaderschap
 • site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn home colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht
  Last Updated http://vaderseenzorg.nl/damesconf.html : zie ook de andere pagina's