Het zál vaders een zorg zijn; klik hier voor home en inhoudsopgave Daddy Cool

boekrecensie

"Moet dat nou "daddy cool"; een Engelse titel voor een boek met prachtige verhaaltjes van voor en over vaders?", dacht ik nog. Tot mijn zoontje van 5 van de week het woord "cool" in de mond nam.
Ik moet zeggen, ineens vind ik de titel een stuk leuker geworden. Typisch een ervaring van een trotse vader. En daar zijn er meer van getuige het boek.

vader en kind, beeldrecht <A title=Joep Zander"> Het boek is een compilatie van de beste verhalen van de columnisten en dagboekschrijvers van de site ikvader.nl.
De verhalen zijn bijna zonder uitzondering leuk of toch in ieder geval prettig om te lezen en geven een mooie dwarsdoorsnede van de ervaringen van vaders. Ook van vaders die hun kinderen moeten missen. Een problematiek die gigantisch is en die het vaderschap in de wurggreep van een verdoemde context dreigt te houden. Het aardige van dit boek is, dat tussen de prachtige, ernstige, gevoelige, ironische en anderszins leuke verhalen over de dagelijkse zorg die vaders voor hun kinderen opbrengen, het schrijnende van het gemiste vaderschap des te meer opvalt.

Drie citaten:

"De werkelijkheid is dat ik Rosa meer volg dan zij mij. Zou ze het niet te koud hebben? Ik graaf een blauw-wit gestreept mutsje op dat ik haar cadeau gaf toen ze nog in de baarmoeder zat en trek het over haar hoofdje." ( Henk Hanssen).

"Het gaat zo. Vader en moeder besluiten uit elkaar te gaan. Vader is de primair verzorgende ouder. De peuter wordt een week voor de kerst midden op de dag onaangekondigd, zonder tekst en uitleg, van school gehaald door ouder(v)*, die op advies van de school in behandeling is voor opvoedersproblemen, en de peuter verdwijnt van de aardbodem". (Hein van Gils)

"Suggesties bijvoorbeeld om af te rekenen met die door hem gesignaleerde roze en mintgroene truttigheid van de moedermaffia. Zo gebruik ik al maanden het zwartlederen koffertje van mijn laptop als luiertas" (William ten Brink)

Daddy cool is een uitgave van ikvader.nl in samenwerking met van Gennep. De bedoeling van Henk Hanssen, manager van IkVader is om een heel fonds samen te stellen van vaderboeken. Hij gaat daarmee in een behoefte voorzien. En het beginnetje is er.

Te koop in de winkel van ikvader.nl

Joep Zander

* (uit de context blijkt dat v staat voor vrouw; red)

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn home colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/cool.html : zie ook de andere pagina's