Het zál vaders een zorg zijn
dossier klachtenbehandeling dossierindex

Directeur klachtenbureau AKJ erkent zijn grove fouten in Kort Geding


16 februari 2000AKJ-directeur Veningmeijer erkende in een kort geding voor de President van de rechtbank Zutphen dat hij al een jaar had verzuimd de kamer van koophandel door te geven dat hij geen bestuurslid maar directeur is van het AKJ. ( Advies en klachtenbureau Jeugdzorg). Tevens voerde de klachtencommissie waar hij in de zelfde periode ambtelijk secretaris van was ten onrechte de kop "Provinciale klachtencommissie" daarmee suggererend dat het een klachtnecommissie zou zijn conform de wet op de jeugdhulpverlening 1998.

Veningmeyer en het AKJ hadden in Kort Geding kinderbeschermingsdeskundige Jan Hop gedaagd vanwege vermeende beledigingen aan het adres van Veningmeijer ( corruptie belangenverstrengeling en chantage). De president van de rechtbank meende aan te moeten sturen op een schikking. Deze schikking kwam tot stand. In feite waren de misstanden aan de kant van Veringmeijer inmiddels opgelost. De Provincie Utrecht die 2 jaar in gebreke was gebleven heeft inmiddels een klachtencommissie in het leven geroepen dankzij de akties van Hop. Hop beloofde eventueel resterende feitelijke onjuistheden van het net te verwijderen.

Opvallend in deze zaak is dat een gesubsidieerde instelling voor klachtbehandeling gemeenschapsgeld verbruikt om andere klachtbehandelaars voor de rechter te dagen. Dit terwijl juist mensen als Jan Hop ongesubsideerd veel meer voor elkaar krijgen voor hun klanten ( dikwijls vaders).

Omdat Hop door de beklaagde instellingen als lastig wordt ervaren is dezen er alles aangelegen dat niet Hop maar het AKJ de klachten behandelt. Uiteraard is het in het belang van de meeste klienten dat het een miskleunende instelling lastig wordt gemaakt.

  • zie ook
  • hoe de monopolisering van de klachtbehandeling werkt
    site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tip&citaat- contact- link2 dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
    Last Updated http://vaderseenzorg.nl/akj.html : zie ook de andere pagina's