Kunst en vaderschap

lezing KADE Amersfoort


Vaderschap (e)en kunst!

AMERSFOORT

Bijeenkomst van het Man-kind Centrum Amersfoort.

Man-kind Centrum Amersfoort organiseert zondagmiddag 25 april een bijeenkomst over “Vaderschap en kunst” in de Kunsthal KAdE in Amersfoort. Kunstenaar Joep Zander zal een interactieve lezing houden over vaderschap en kunst. De lezing beweegt zich met behulp van veel beeldend materiaal door een terrein dat hoofd en ziel raakt. Joep is zelf pedagoog en kunstenaar en schrijver van een aantal boeken over vaderschap. Hij maakte onder andere de actiekaart Papa en het schilderij voor de Nationale vaderdagtrofee m/v. Vaderschap heeft ook zijn weerslag in liedjes, schilderijen en toneel, dit geldt voor de leuke én vervelende kanten ervan.

Vaderschap bestaat juist in relatie tot een kind. Het kind is het centrum van vaderschap. Juist dit vaderschap, juist deze kant van het kind, staat al decennia onder grote druk. Het Man-kind Centrum probeert hier, met wat tegendruk, aan te doen.
Kunst is een middel om verstoring van relaties tussen ouders en kinderen aan de kaak te stellen en deze te herstellen blijkt uit de lezing van Joep Zander. Niet alleen op het niveau van die relaties zelf maar ook op het grote toneel van politiek en maatschappelijke onvrede.

In het kader van de wereld ouderverstotingsdag op 25 april zal de lezing zich begeven op het snijpunt van liefde en haat. Ouderverstoting treedt op daar waar de ouder-kind-relatie verstoord wordt. Dit is een fenomeen dat in de Westerse wereld veel voorkomt.
De interactieve lezing vindt plaats op zondag 25 april in de kunsthal KAdE, Smallepad 3, 3811 MG te Amersfoort. Vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage gewenst. Voor meer informatie: www.mankindcentrum.nl

Overname van bijgaande illustratie is toegestaan door de auteur en fotograaf ovv Joep Zander en uitsluitend als illustratie bij dit persbericht.


tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander vaders en zorg internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander

Logo Beeldrecht Last Updated http://joepzander.nl/diaspora.htm : zie ook de andere pagina's