Gemist Vaderschap
artikelen en recensies

rela publishing;klik hier voor welkomspagina

 

 

Het verslag van Fanthers4Justice:

Het gesprek met Mimister Rouvoet is op zich in een plezierige sfeer verlopen, maar een half uur is natuurlijk veel te kort om al onze punten over het voetlicht te brengen.

Fathers 4 Justice was direct na de lunchpauze aan de beurt, Familie4Justice en Peter Prinsen vlak voor de lunchpauze. Tijdens de lunch zijn we dus even bijgepraat door Jos en Peter over de sfeer en het verloop van het gesprek.

Het gesprek ging vooral over de nieuwe wet die woensdag 18 april in de Tweede Kamer wordt behandeld en de minister probeerde vooral deze wet aan ons te verkopen. Peter had grote moeite om zijn punten over tafel te krijgen en we hebben dan ook besloten dat wij het gesprek zouden oppakken waar Peter en Jos waren geŽindigd. Dus hebben Dennis en ik vooral gehamerd op het handhaven van sancties op basis van gelijkheid en gelijkwaardigheid: sancties naar moeders dus even snel handhaven als naar vaders. Wat (in elk geval voor mij) nieuw in de wet is, is de paradoxale toewijzing. d.w.z. indien een ouder zich niet aan de afspraken houdt, kunnen de kinderen (tijdelijk) aan de andere ouder worden toegewezen. Rouvoet heeft ons op het hart gedrukt dat dit in de wet staat. In hoeverre deze sanctie door rechters zal worden opgelegd is natuurlijk niet duidelijk, maar als het niet in de wet als sanctie wordt genoemd, kan het ook nooit worden opgelegd. Dus klein stapje in de goede richting.

Uiteraard hebben we ook onze zorg uitgesproken over de manier waarop rechters, mediators, Kinderbescherming, Jeugdzorg en andere hulpverleners de niet-zorgende ouders verder uitsluit uit het leven van onze kinderen.

Bij het afscheid hebben we de boeken van Joep Zander (Moeder-Kind- Vader en Gemist Vaderschap) aan hem overhandigd met het verzoek deze goed te lezen zodat hij een goed beeld krijgt van de uitgebreide problematiek die achter een simpele omgangsregeling zit. Een vervolgafspraak zat er niet in, omdat hij totaan de vakantie geheel is volgeboekt. Echter correspondentie zal altijd gelezen worden werd ons toegezegd.

Om alle punten die we niet hebben kunnen bespreken toch over het voetlicht te krijgen, is er ook nog een brief achteraan gestuurd waarin we de punten van Fathers 4 Justice nog eens hebben uiteengezet. Het blijft zaak voor iedereen om druk op de ketel te houden, onze aandacht mag niet verslappen.

'Purple Heart' Marijke Fathers 4 Justice

 • kopen
 • kopen
 • flaptekst
 • inhoudsopgave
 • recensies
 • reacties
 • boekpresentatie
 • persbericht (doc)
 • folder rela (pdf)
 • verkoop aan boekhandel
 • pappakaart
  rela publishingcartoonkaart vaderbeelden ouderverstotinginformatie over rela boek Moeder-Kind-Vader drieluik ouderverstoting informatie over rela publishing dossier ouderverstoting schrijf hier in het gastenboek mailformulier fotoalbum
  Last Updated http://http://relapublishing.nl/gv-recensies.htm : zie ook de andere pagina's