Quichotte en Querulanten home site joep zander internetkunstdossier van Joep Zander quichotte en querulanten


Don Quichotte; zo gaan de molens"Er zijn altijd twee waarheden". Na Orwell’s 1984 zijn er bij mijn weten nog geen instituten opgestaan die zo handig met de waarheid omgaan als de Raad voor de Kinderbescherming. Er kunnen redenen zijn om ons waarheidsbegrip te relativeren. Vooral als het gaat om emotionele waarheden, ingegeven door persoonlijke ervaringen.

De waarheidsrelativering van de Raad voor de Kinderbescherming blijft echter beperkt tot de sfeer van hun cliënten. Het gaat dan bijvoorbeeld om vaders en moeders met met elkaar strijdige opvattingen. Men meent dat het niet nodig is de fysieke werkelijkheid te onderscheiden van de ervaren werkelijkheid, wat tot gevolg kan hebben dat juist de ervaren werkelijkheid van de een wordt verheven boven de aantoonbare fysieke werkelijkheid die de ander postuleert. Als het gaat om de verkondiging van de boodschappen van de Raad is er per saldo maar één "waarheid" ook als die staat tegenover alle wetenschappelijk benul van de rest van de wereld en zelfs tegenover de fysieke werkelijkheid.

Uit "miniwa" Joep Zander in de justitiekrant 19-05-2000
tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander

 
Last Updated http://joepzander.nl/qui.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht