Nederlandse staat aangeklaagd vanwege beschadiging vader-kind-relatie


 • overzicht procedure en korte zaakbeschrijving Zander-State of the netherlands

  Zitting in Straatsburg op 24 oktober 2000

  Persbericht

   

  Een kind dat een goede relatie heeft met haar vader en desondanks haar vader niet mag zien.....

  Een rechtstaat die de vader en zijn dochter, ondanks het erkennen van die goede relatie, het contact met elkaar ontneemt.

  Kan dat zomaar in een democratische samenleving?

  Ja dat gebeurt. Een van de zaken waarin dit op een tragische wijze aan de orde is, komt binnenkort voor de Europese rechter. Joep Zander spande al in 1996 een Procedure aan bij de Europese Commissie voor de rechten van de mens. Deze procedure heeft de vorm van een klacht tegen de Nederlandse Staat en komt op 24 oktober in een mondelinge zitting voor bij het Europese hof voor de rechten van de mens in Straatsburg.

  In deze procedure zal het hof de stelling beoordelen dat de Nederlandse staat onrechtmatig heeft gehandeld door Zanderís dochter Rosa het contact met haar vader af te nemen. De daaraan voorafgaande weigering om het recht op omgang te handhaven, komt ook aan de orde.

  Het hof is gevraagd de Duitse psychologe (en deskundige op het gebied van Parental Alienation, (ouderverstoting), mevrouw Kodjoe te laten optreden als getuige-deskundige.

  De zaak van Joep Zander tegen de Staat der Nederlanden wordt (o.a.) financieel ondersteund door het fonds "In Petto". Dit fonds is in het leven geroepen om deze en soortgelijke processen en acties te ondersteunen.

  Joep Zander is in de afgelopen jaren, met name sinds zijn hongerstaking in 1995, meerdere malen in het publieke debat opgetreden inzake de rechten van kinderen en hun vaders.

  Joep Zander is (publicist-)pedagoog en kunstenaar. Hij is trotse, zorgende vader van zijn 2-jarige zoon Joshua.

  De zitting van het Hof in Straatsburg is op 24 oktober 2000 vanaf 9.30 uur. Een flink aantal sympathisanten en belanghebbenden zowel uit Nederland als andere Europese landen zullen op de publieke tribune aanwezig zijn.

  Wij nodigen nu reeds de Nederlandse media uit om de behandeling van deze zaak voor het voetlicht te brengen. U bent uiteraard welkom om aanwezig te zijn bij de zitting in Straatsburg.

  Joep Zander is direct te bereiken op nummer 0570-621784 informatie http://joepzander.nl/

   

  tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zander positieve linken homepage Joep Zander
  klik hier! >>
  site joep zander
  Last Updated http:/joepzander.nl/perbericht.htm : zie ook de andere pagina's Creative Commons License
  teksten en beelden op deze site meestal Creative Commons Licentie ; info