klik hier voor welkomspagina
klik hier voor de actiesite van de oranjebovencampagne

Artikel uit Deventer Dagblad van 27-05-2002
Onthulling Piekfijnplein

van een onzer verslaggevers

DEVENTER - 27 MEI 2002 - Gehuld in een oranje stropdas, oranje bretels en een oranje petje opende de Deventer burgemeester James van Lidth de Jeude afgelopen zaterdag het Piekfijnplein in het Oranjekwartier in Deventer.

Actieve buurtbewoners hebben dit centrale (winkel)plein in het kader van de wijkaanpak weer helemaal opgeknapt. Bankjes zijn vervangen en oude afzetpalen hebben plaatsgemaakt voor spiksplinternieuwe kunststof palen.

De bestrating ligt er ook weer overal even vlak en netjes bij. Ook is het plein voorzien van nieuwe prullenbakken en zijn er rondom de bestaande bomen houtsnippers gelegd. Met andere woorden, het plein ligt er, mede dankzij de inzet van buurtbeheerbedrijf Cambio en de rayonploeg van stads- en dorpsbeheer, weer piekfijn bij.

KUNST Het plein wordt bovendien voorzien van kunst, dat kunstenaar Joep Zander in samenwerking met leerlingen van scholen uit de wijk zal maken. De bestaande informatiezuil wordt voorzien van creatieve, artistieke vormgeving. Van Lidth onthulde zaterdag het Piekfijn straatnaambordje. Veel wijkbewoners waren daar getuige van.


tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander

Last Updated http://joepzander.nl/oranje.htm : zie ook de andere pagina's
Logo Beeldrecht