voor index internetkunstdossier Joep Zander kunst werkt
dat wil ik met kunst


eikpappa

Mijn kunst is draagt energie, naar binnen en naar buiten, draagt een boodschap uit. Kunst is voor mij dan ook niet een op zich zelf staand gebeuren, maar gaat verbindingen aan met andere aspecten van mijn leven. Schrijven, muziek maken en maatschappelijk-politieke activiteit. Kunst werkt en engageert.

De actiekaart "Pappa!", gebaseerd op het gelijknamige schilderij werd in de Eerste Kamer besproken en droeg zo bij aan politieke verandering. Een schilderij uit de serie "gelijkwaardig" werd vaderdagtrofee m/v. Op elk niveau zijn er voorbeelden te geven van dit soort interactie. Mijn internetsite ondersteunt deze interactie en maakt onlosmakelijk deel uit van mijn werk. Internet verbindt.

Vanwege de excentrische werking is het niet toevallig dat veel schilderijen een expressionistisch karakter hebben. Expressionisme heeft bovendien in mijn visie te maken met de vrijmaking van mannelijkheid.

Ik gebruik mijn beeldend werk ook in en op mijn boeken en zo draagt mijn kunst ook op die manier bij aan bewustwording en verandering.

.

Een leuke uitspraak van Professor Hoefnagels ( die ook werk van mij heeft) :
"Zijn ( in dit geval Loek Lafeber) kunst richt zich niet op de markt, zoals zoveel kunst vandaag. De kunstmarkt is een paradox. Als van Gogh zich op de markt had gericht, had van Gogh op de markt niets opgebracht. Teveel kunst stelt zich afhankelijk van publiciteit. Teveel kunst wordt hoerig ingelijfd in de wereldse macht. De reputatie wordt belangrijker dan de kwaliteit." ( Professor Peter Hoefnagels L'art du feu 1997)

tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander
Last Updated http://joepzander.nl/missie.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht