het zal vaders een zorg zijn hart voor je kind MotorDe hieronderstaande brief is van een vader die enkele jaren voor zijn kind, toen nog een baby, zorgde, terwijl de moeder werkte.
Die daarna zijn zoon niet meer normaal mocht en kon zien.


Brief van een vader aan zijn 21 jaar geworden zoon


Na een behoorlijke tweestrijd besloot ik je toch te schrijven en te feliciteren. Twee volwassen mannen, die veel gemeen hebben , en elkaar niet kennen. Wel weet ik dat je in nagenoeg alles wat je doet erg goed bent. Hoge cijfers, een tien voor Latijn.
Ook op de padvinderij ben je erg populair. Ik ben hoe dan ook buiten jouw leven gebleven.
Het was niet anders, maar via via wist ik wel ongeveer hoe je leefde, wat je hobby's waren en zovoorts.
Nog heel lang nadat mamma en ik waren gescheiden, heb ik een kamertje ingericht gehouden en aangepast aan je leeftijd. Na je zestiende stopte ik daarmee. Ook heb ik een spaarrekening voor je geopend bij de Rabo-bank. Tot je 21e jaar kon het tegoed alleen worden opgenomen met mijn toestemming.
Tot nu dus. Het laatste, even afgezien van wat familieperikelen, was toen je 2 jaar was en op de motor zat, net als je jongste broertje.
Je noemde mij papa van de motor. Met wat ik heb gespaard kun je nu zelf je motorrijbewijs gaan halen. Vanaf volgende week staat er als je dat wilt, een EM 400 N Schopper voor je klaarbij Motoport. Hij moet nog worden ingereden. Deze 35 cc fiets valt binnen de nieuwe rijbewijsregeling.
Al jaren droom ik ervan eens met mijn oudste zoon, en dat ben jij, daar bestaat geen onduidelijkheid over van mijn kant, te gaan rijden.
Niet omdat ik je biologische vader ben, maar misschien kunnen we als volwassen mannen met veel zelfde interesses, heel voorzichtig eens met elkaar kennis maken.
Ik hoop dat je niet al te erg bent geschokt door deze brief, ik wilde zeker je verjaardag niet verpesten . Wat ik hoop is dat ik in jouw leven minimaal dezelfde kansen op kontakt heb als welke andere persoon dan ook.
Ik besluit met dit moeilijke schrijven met de hoop dat je, ondanks alle tegenslagen, optimaal zult genieten en leven. Vanaf nu, maar dit was zo'n bijzondere dag, zal ik me weer houden aan het verzoek van je moeder om buiten jouw leven te blijven. Totdat njij aangeeft dat ik welkom ben.
In stilte zal ik altijd van je blijven houden, en weten je broers, twee stuks, dat jij hun grootste oudste broer bent.

IANsite-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn home colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/teksten1.html : zie ook de andere pagina's