site het zál vaders een zorg zijn

Colofon informatie contact


Deze site is verouderd en dient voornamelijk om de geschiedenis te bewaren. Slechts enkele dossiers worden nog bijgehouden.


Missie van deze site

De titel "het zál vaders een zorg zijn" geeft op zijn kortst aan wat we bedoelen. Vaders worden geacht meer te zorgen. Het werkelijke probleem wordt hiermee echter gecamoufleerd. Vaders willen namelijk wel meer zorgen maar worden in dit domein niet toegelaten. Ten onrechte worden juridische problemen die vaders ontmoeten dikwijls helemaal los gezien van het onderwerp herverdeling van zorg. Ook buiten het juridische zijn er erg veel belemmeringen. Deze site probeert daarover zo goed mogelijk informatie te geven. Daarbij specialiseren wij ons op achtergrondinformatie.

Redactie

redaktionele medewerking van: Joep Zander

Redaktionele onafhankelijkheid

Deze site is onafhankelijk van enige ouderorganisatie. Deze site is dus niet (meer) van de Stichting Dwaze Vaders. Wel verslaat deze site zaken met betrekking tot de vaderbeweging. We rekenen de Stichting Dwaze Vaders daar wel onder. De site heeft al sinds begin 1996 tot doel te komen tot informatiebundeling voor de ouder (vader)- organisaties.

Sponsoring en advertenties

NVT

Zoeken en surfen op deze site

U kunt deze site op 2 verschillende manieren gebruiken.

 • 1. U kunt rondsurfen over de ongeveer 300 pagina's van papa.nl.nu/Het zál vaders een zorg zijn door gebruik te maken van de inhoudsopgave aan de linkerkant van het hoofdscherm. Ziet u deze inhoudsopgave niet klik dan hier Verder staan er meestal een aantal actuele items aan de bovenkant van de welkomspagina Onder aan elke pagina staan een aantal belangrijke doorverwijzingen in een aparte balk.
  We streven ernaar ook binnen de site veel doorklikjes op te nemen met zowel interne als externe verwijzingen. Ook veel plaatjes zijn klikbaar en geven soms onverwachte doorkijkjes.
 • 2. Deze site heeft een zoekmachine (freefind) Veel informatie kunt u vinden via ons knipselarchief. Beide zoekmogelijkheden werken onafhankelijk van elkaar. Als u alles wilt vinden dient u dus beide mogelijkheden te gebruiken. de sitezoekmachine is overigens ( voor uw gemak) gekoppeld aan de site joep.nl.nu En u kunt ook zoeken via afbeeldingen

  Geschiedenis van deze site

  De site was de eerste in Nederland met een breed aanbod van informatie voor vaders. Oorspronkelijk was deze site van de Stichting Dwaze Vaders regio Oost en werd hij ook als zodanig ten dele door deze stichting bekostigd.

  In juni 1996 begon de regio Oost van de stichting Dwaze Vaders te experimenteren met internet. Zij werden hierin gesteund door familie en vrienden, die ook deels voor de kosten opdraaiden. Het was de eerste Nederlandse site over familierecht, de eerste over vaderschap. Na een aantal jaren stopte de Stichting Dwaze Vaders haar betrokkenheid met de site op een wat minder vriendelijke manier. De site ging daarna alleen verder als project van een aantal schrijvers over het onderwerp en voor een te groot deel varend op mijn persoonlijke betrokkenheid.

  De site ontwikkelde zich hoe langer hoe meer van een nieuwsvoorziening tot een achtergrondsite. Dit had ook te maken met het verschijnen van een (te) groot aantal andere sites die ook allemaal iets aan actualiteit deden en het uitkomen van de E-zine Worried With Children / Broken link. Hoewel deze voorzieningen een wankele basis bleken te hebben is er besloten om de lijn naar achtergrondinformatie voort te zetten.

  disclaimer

  De redaktie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ontstaan door foute en onjuiste vermeldingen in de tekst. Wel zijn we dankbaar voor de door u aangedragen correcties. Wij dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de sites die door ons gelinkt worden.
  Deze pagina's zijn opgedragen aan Linda, Hermen, Jan-Willem, Rosa en al die andere kinderen die hun vader niet mogen zien omdat ze "met liefde worden bedrogen en verkwanseld" (vrij naar Joop Visser).


  Hulp, Ouderorganisaties  site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tip&citaat- contact- link2 dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
  Last Updated https://vaderseenzorg.nl/informatie.html : zie ook de andere pagina's