klik hier voor welkomspagina

Pik achterna

Ingezonden ( niet geplaatst) Volkskrant (1993?)

In de volkskrant van zaterdag 31 juli werd ik tot mijn verbijstering gekonfronteerd met een extreem rechts-feministies (?) ingezonden stuk van mevr meester Floor m.Horninge-Jacobs.

In dit stukje worden mannen er zonder uitzondering van beschuldigd incest te willen plegen met hun "bezit" (kinderen en vrouwen).

Eigenlijk te idioot om te reageren ware het niet dat meester Floor ook iets zegt over de lafheid van mannen. Dit stukje ongemerkt te laten passeren zou daarvan kunnen getuigen. Het verbaast mij zelf ook dat mannen dit soort onzin blijkbaar nog steeds laten passeren.

Zoals mevrouw als juriste ongetwijfeld zal weten zijn kinderen in de nederlandse rechtspraktijk nog steeds het bezit van hun moeders. Deze rechtspraktijk is een grove overtreding van de mensenrechten en van andere anti-discriminatieverdragen.

De met deze rechtspraktijk gangbaar geworden terreur van veel (niet alle) moeders leidt inderdaad tot de gewoonte elke man te zien als potentiele geweld en incest-pleger, waardoor een vader in het ultieme geval zijn kinderen niet zal kunnen zien, zonder dat over incest of geweld iets bewezen is.

Van een patriarchale rechtsorde is dus in deze geen sprake. Er is sprake van een op dit gebied zeer verouderde rechtsorde die een verdere emancipatie van mannen en vrouwen blokkeert. In haar opvattingen over kinderen en gezin is deze rechtsorde juist bijzonder matriarchaal. Konform de geldende (eigenlijk al verouderde ) rolpatronen is de vrouw/moeder heerster over het gezin als psycho-sociale struktuur. Alleen over ekonomies/financiele aangelegenheden heeft de man alles in te brengen; tot in het absurde toe. Zelfs als een vader zijn kinderen niet meer kan zien is hij ekonomies nog verantwoordelijk ( en dit onafhankelijk van de vraag of hij kostwinner was of niet).

De tijd dat mannen door vrouwen worden gezien als een vergulde spermaspuit die soms lekker is, soms erg vervelend, maar vooral goed om kindertjes te krijgen, en daarmee een eigen machtsstruktuur te kreëren, dient voorbij te zijn. Ik daag mevrouw meester Floor bij deze uit tot een openbare diskussie voor de ogen van ieder die het wil zien over deze problematiek . Hiermede heb ik getoond niet laf te zijn; nu mevrouw Horninge-Jacobs nog.

Deventer; Joep Zander

Vader en pedagoog.
tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zander positieve linken homepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander
Last Updated http://joepzander.nl/sperma.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht