persoonlijke site Joep Zander
 • Naar de volledige tekst van het artikel " Het paternalisme voorbij, over de discriminatie van de vaderlijke zorg"
 • De kritiek van Anja Meulenbelt op dit artikel

  Flaptekst - Ruimte voor mannen


  ruimte.........
  Ruimte voor mannen? Is dat nu nodig? Decennialang is de belangstelling vooral uitgegaan naar vrouwen als het benadeelde geslacht. Wil dat zeggen dat mannen het altijd gemakkelijk hebben?
  In dit boek laat Vincent Duindam diverse auteurs uit heel verschillende richtingen aan het woord. Enkelen van hen zijn verbonden aan een universiteit, anderen zijn afkomstig uit de reguliere (mannen)hulpverlening, weer anderen uit de meer 'alternatieve hoek' van Wildeman, cursussen 'Tussen macho en softie' en dergelijke. Zij gaan in op de belemmeringen die het stereotiepe beeld van de emotieloze man oplevert, de beperkingen van de biologie, de gevolgen van het heersende idee dat de moeder de belangrijkste ouder is, de reactie van hulpverleners op mannen die in de knel zijn geraakt, maar ook op de veranderingen die zich hierin aftekenen.
  Hoe kan er ruimte voor mannen worden geschapen zonder vrouwen opnieuw tot zondebok te maken en zonder nostalgisch verlangen naar een tijd die er nooit geweest is?

  Vincent Duindam is als psycholoog verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceert regelmatig over mannen, zorg en socialisatietheorie. Eerder verscheen van hem in deze reeks het succesvolle Zorgende vaders.
  Ruimte voor mannen bevat verder bijdragen van Jeroen Jansz, Carl Rohde, Marcel Roele, Stefan Dudink, Jack van der Loo, Rob Geurts en Joop Beelen, Jac Vlaar, DaniŽl Weishut, Ton van Elst, Nico van Oosten, Maarten Moens en Hans Engels, Ton van der Kroon, Joep Zander en Rob van Altena.

  De tekst van het artikel " Het paternalisme voorbij, over de discriminatie van de vaderlijke zorg"van Rob van Altena en Joep Zander

  tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
  klik hier! >>

   
  Last Updated http://joepzander.nl/rvm.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht