rela publishing

moeder-kind-vader; een drieluik over ouderverstoting

brief aan tweede kamer
Aan: Tweede kamerleden met familierecht in de portefeuille
Betreft: Boek Moeder-kind-vader; een drieluik over ouderverstoting.
Deventer, 14-04-2004

Geachte dames en heren,

Bijgaand bied ik u mijn nieuwste boek aan. Het is vers van de pers en wellicht nog net op tijd om kennis van te nemen voor de start van de volgende kamerdiscussie over het familierecht, die voorzover mij bekend op 22-4 staat gepland.

Kern van het boek is een drieluikinterview met een vader, moeder en kind die actoren zijn geweest in een proces van ouderverstoting (Ouderverstotingssyndroom = Parental Alienation Syndrome) en daar nu kritisch op terugkijken. Verder een aantal meer theoretische beschouwingen,

Mocht u weinig tijd hebben dan zou ik u willen voorstellen om eerst hoofdstuk 2.3; het interview met de kind-betrokkene en hoofdstuk 4.1 over ouderverstoting, geestelijke mishandeling en strafbaarheid, te lezen.

Verder wil ik graag nadrukkelijk uw aandacht vragen voor de manier waarop u al jaren verkeerd wordt voorgelicht over het aantal scheidingen dat goed zou worden afgewikkeld. Verkondigd wordt dat slechts een kleine minderheid hun/haar zaken niet weet te regelen. Dit is niet het geval. Meer dan de helft van de gevallen wordt onbevredigend afgewikkeld. Dat wil zeggen dat er in die gevallen géén, dan wel een beroerd functionerend contact tussen een van de ouders bestaat. Onderzoekingen (zie CBS) komen uit op percentages tussen de 25 en 40% geen contact na huwelijke scheiding.

Graag verneem ik van u uw commentaar en ik wens u veel inspiratie bij de discussie.

Met vriendelijke groet

Joep Zander
Schoutenweg 41
7413 XA Deventer
0570-621784
www.joep.nl.nu


rela publishing

Last Updated http://joepzander.nlrela/drieluik.htm : zie ook de andere pagina's
Logo Beeldrecht