VerPASseerd Ouderschap

Loyaliteitsmisbruik en Ouderverstotingssyndroom

rela publishing;klik hier voor welkomspagina

 

Dit boek is de ( veel uitgebreidere) opvolger van het uitverkochte boek Ouderverstotingssyndroom in de Nederlandse context

176 bladzijden gepland, full-colouromslag, Prijs naar verwachting 12,50 excl verzendkosten.

Zie ook inhoudsopgave

Kinderen die beweren een van hun ouders niet meer te willen zien, die haat ontwikkelen naar een ouder zonder dat daar een reële grondslag voor is, is dat normaal? De Amerikaanse psychiater Gardner vindt van niet. Ouderverstoting treedt veelal tegelijkertijd op met een uit elkaar groeien van twee ouders en in een context van een rechtsstaat die ouders diskwalificeert en soms uit elkaar drijft.

Het Parental Alienation Syndroom (PAS) is een door Gardner, en in zijn voetsporen vele andere wetenschappers, uitvoerig gedocumenteerde psychiatrische stoornis die haar sporen van verwoesting reeds heeft achtergelaten. Hij bepleit maatregelen van verplichte bemiddeling en therapie tot gezagswijziging en gevangenisstraf.

In een tiental artikelen en enkele praktijkillustraties schetsen prominente gedragswetenschappers zoals Prof. Van Gijseghem, juristen als Peter Prinsen en de Belgische senator Guy Swennen een omvattend beeld van de inzichten en ontwikkelingen, toegespitst op de Nederlandse en Belgische situatie. In een interview laten we Prof. Hoefnagels aan het woord. Hij is de grondlegger van scheidingsbemiddeling in Nederland en heeft zich herhaaldelijk over het ouderverstotingssyndroom uitgelaten.

Net als Gardner zelf deed, bespreken wij de ziekmakende politieke en juridische structuren uitvoerig, maar er worden ook oplossingen aangereikt. De in dit boek aangesneden kwesties hebben betrekking op ontwikkelingen in de westerse samenleving die de vraag opwerpen, of we te maken hebben met onderontwikkelde gebieden waarin fundamentele mensenrechten niet relevant lijken te zijn. Mensenrechten die notabene het hart van de samenleving raken; humane opvoedingsrelaties met kinderen.

Dit boek kan een eyeopener zijn voor veel ouders en kinderen die ouderverstoting aan den lijve meemaken. Het boek biedt zeer geschikt materiaal voor professionals in de hulpverlening en voor academische studie van het verschijnsel.

 

Het boek komt op 12 februari 2009 van de pers wordt op 14 maart gepresenteerd.

Voorverkoop

Bestellen: 12,50 per boek plus 2,25 verzendkosten per zending overmaken op giro 390505242 tnv Joep Zander Deventer. 3 relaboeken voor 30 euro (echt uitsluitend in de tot de presentatie) Vermeldt het verzendadres titels en aantallen (minimaal 1 exemplaar van het nieuwe boek) Als u van deze aanbieding gebruik maakt betaalt u in ieder geval geen verzendkosten en u wordt zo mogelijk uitgenodigd voor de presentatie

Wilt u meer en/of andere boeken van Rela bestellen, kijk dan op de algemene bestelpagina Relapublishing

( De voorintekenprijs is eerder hoger geweest, mensen die al besteld hebben en teruggave wensen gelieve dit aan te geven)

Verpasseerd Ouderschap Loylaiteitsmisbruik en Ouderverstotingssyndroom
boek Moeder-Kind-Vader drieluik ouderverstoting
boek Gemist Vaderschap
pappakaart
rela publishinginformatie over rela boek Moeder-Kind-Vader drieluik ouderverstoting informatie over rela publishing dossier ouderverstoting mailformulier fotoalbum
Last Updated http://http://relapublishing.nl/olo.htm : zie ook de andere pagina's