De piramide0

site joep zander

internetkunstdossier van Joep Zander

GESCHIEDENIS VAN DE PIRAMIDE


 

okt.91. William en Joep besluiten in het kader van een gezamenlijk projekt kunstgeschiedenis een interaktief kunstwerk te maken .Eenopen vraag aan een ieder om er wat aan toe te voegen,een ruimtelijk werkstuk met vele mogelijkheden.Zoiets wat een muur is voor graffiti,maar dan veel meer. Iedereen moet wat kunnen bijdragen aan de kunst.

het piramideobject

Het projekt staat in het kader van "funkties van de kunst"

We zien dit onderdeel in het kader van emotionele funkties.

12 nov.91.Reservering materiaal bij de metaalwerkplaats .Zijn wij te vertrouwen.Joep heeft blijkbaar ooit iets fout gedaan. Dief?

13 nov.91.Overdag vervaardigen we het objekt,een 3-hoekige pyramide met 3 "antennes" bij de metaalwerkplaats.

s'avonds worden we bij afrekening beschuldigd van diefstal van nog een plaat ijzer.Was er trouwens ook al niet een haakse slijper gestolen onlangs? De diskussie krijgt onaangename kanten.Werkplaatsassistent beweert mensenkennis te hebben en in dat kader zou joep niet te vertrouwen zijn.

Is William ook een dief?

Het objekt staat te pronk bij kunstgeschiedenis en roept opmerkelijk weinig vragen op.

De pyramide wordt vervoerd naar het atelier van Joep.

Onderweg proberen mensen te motiveren om een soort roddelcampagne in de pers te starten over de funktie van het ding (als het geplaatst is bij de fietsenstalling van station Deventer.)Beschermt het ding tegen fietsendiefstal en beschadiging(mythies,magies),een populaire zienswijze die veel gesprekstof oplevert. Of bakent het de ingang van het station(materieel) of is het waarvoor we het in eerste instantie bedoelden.????.

14 nov.91.De verhoudingen met de werkplaats-assistent blijken weer enigszins genormaliseerd.

2 dec.91. Joep krijgt op de markt in Apeldoorn op de pof een vloerkleed van 300 gulden mee onder het motto dat koopman mensenkennis heeft en zo wel ziet dat joep te vertrouwen is.

9 dec.91. 17.30 plaatsing van het objekt bij de fietsenstalling van het station in Deventer.Foto's met Pentax voor het geval dat ie snel zou verdwijnen. Zeer de vraag of ze lukken .Tijdsopnamen in het donker.

de aangifte over de diefstal van het fototoestel

10 dec. 91. Foto's met Olympus.Ding staat er nog,weinig verandering te

bespeuren. William stuurt stukje poezie naar de snipperaar(Deventer Dagblad)

11 dec.91. Het ding staat er nog om half twaalf. Weer foto's gemaakt. Roelie gemaand stukje te sturen. Half vier; ding is weg. Resten slechts twee halve schakels van de ketting.

avond; het enige zekere bewijsmateriaal van het bestaan van het ding , wordt met het stelen van de olympus uit het projektielokaal van de AKI tijdens kunstgeschiedenis gejat. balen!!!

12 dec 91 10 u . Joep belt politie Enschede . Dader gepakt; fototoestel met rolletje terecht. Ludo's walkman ook.

om het toestel te testen maakte de politie zelf even een paar foto's

12 u. NS heeft niets met fietsenstalling te maken. Elders zoeken? William en Joep konkluderen dat er iets byzonders is met de pyramide . Meer een magiese funktie dus.

later; we gaan verder zoeken in William's etniese achtergrond , maar niet meer naar ons objekt. We vinden nog verbazingwekkende dingen.

Joep zijn fietssleuteltjes komen ook weer terecht (10 dec. kwijt)

In joe zijn huis heeft vòòr hem een beruchte dief gewoond; is die geest nu uitgebannen?


zie voor een verhaal over de piramide
tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander

Last Updated http://joepzander.nl/piramide.htm : zie ook de andere pagina's
Logo Beeldrecht