internetkunstdossier van Joep Zander Vaderbeeld expositie School van Frieswijk
10 september tot 10 november 2010

Expositie Vaderbeeld van Joep Zander

In september en oktober 2010 was in de “School van Frieswijk” bij Deventer de expositie Vaderbeeld van Joep Zander. Hieronder wat videoimpressies en links naar het beeldmateriaal.

tekst toespraak Louis Tavecchio met video
tekst toespraak Joep Het lied van Yves in eerste uitvoering
Website "School van Frieswijk"
download PDF met uitnodiging
diashow vaderkunst van joep
diashow opening
expositielijst

uit de aankondiging:

Prof. Tavecchio zal een inleidende speech verzorgen en er zal een start worden gemaakt met een internationaal rijglied over vaderschap.

De expositie geeft een brede en gevoelige kijk op existerend, existentieel, ge- en vermist vaderschap. De kunst van Joep Zander staat al jaren in het licht van dit maatschappelijk ondergeschoffelde opvoederschap. Joep timmerde onder andere aan de weg met de actiekaart Pappa en een schilderij en beeld voor de vaderdagtrofee m/v.

Professor Louis Tavecchio zal een inleiding houden over de betekenis van vaderschap Vaderschap vertegenwoordigt de onderbelichte helft van het opvoederschap. Bepaald niet onbelangrijker dan het moederschap en gelukkig de laatste jaren eindelijk weer wat meer in de schijnwerpers. Hij zal in zijn inleiding een verbinding maken met het werk, de kunst van Joep Zander.

Daarna zal een gelegenheidsmuziekformatie een begin maken met een internationaal rijglied over vaderschap “Ik hou van jou papa” van Yves Pessy Dit lied is een ode aan de vaderliefde: The love that dare not speak it's name (Bob Geldof). Dit lied zal worden opgenomen en via internet in stappen worden uitgebouwd met behulp van artiesten in diverse landen. Aansluitend zullen nog een aantal vaderliederen ten gehore worden gebracht.

Het duo Miciel Ockeloen en Casper Burkhardt speelt daarna een kort programma op de accordeons.

  • 19.30 zaal open
  • 20.00 introductie door Joep
  • 20.10 toespraak Louis Tavecchio
  • 20.30 Ik hou van jou papa
  • 20.40 Andere vadermuziek en On Children
  • 21.00 Casper Burkhardt en Michiel Ockeloen
"Engagement of painters becomes politically powerful when it strengthens the artist himself and his message. The opportunities for this role of (political) art will increase in the coming years, in my opinion, without denying the autonomous position and functions of art. These elements have contributed to my own strategy for expressing and fostering my fatherhood. The outside inside and the inside outside. With an image that moves the perception of fatherhood." (artikel Fathers; a different image)

Tot 11 november is de expositie nog te zien in de “School van Frieswijk” Wel even een afspraak maken of langskomen op 9,10,23 of 24 oktober tussen 13.30 en 17 uur. Dan ben ik speciaal voor jullie ter plekke. school van Frieswijk op googlemaps


tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander vaders en zorg internetkunstdossier van Joep Zanderhomepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander

Logo Beeldrecht Last Updated http://joepzander.nl/volkshuis.htm : zie ook de andere pagina's