Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Blogo comfortzône
Babel de los Bandidos
Babel de los Bandidos
Babel de los Bandidos
Babel de los Bandidos
Babel de los Bandidos
Projectpagina Comfortzône project De Staat Van


Comfortzône is een kunstproject van Terence, Joep en Amrbose (details hieronder) in het kader van het kunstenlabproject De Staat Van.

Comfortzône wordt mede mogelijk gemaakt door het door het Jeanette Hollaarfonds

Het weergeven van video op pagina's als deze gaat sommige browsers niet goed af. Hier kunt u alle video's van dit project vinden.

Performance 12 juli 2020 13 uur voor het stadhuis (ingang Grote kerkhof) Deventer

Elke zondag worden er bij het stadhuis Deventer bloemen gelegd zolang er een uiterst repressieve coronawet boven ons hoofd hangt. Met onze anderhalvemeterkooi ondersteunen we deze manifestatie

ons beeldmerk
ons beeldmerk
censuur
coronaatje

Video voor het kunstenlab van de eerste fase van het project.

programma (wat niet doorgaat vanwege Lockdown)

opening: Marjoline Kampinga (zinzing.nl ) zingt het lied “Where my body goes” waarvan de tekst speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Joep houdt een belezing.

Interactieve performance 31 mei 14 uur: Er hangt een dreiging boven ons hoofd. Ons brein wordt geteisterd ons lichaam geplunderd. Ons hart getemperd en onze ziel geraakt.

Performance 7 juni 14 uur: In een poging de dreiging af te wenden blazen we nog eens een ballonnetje op. Als we dit eind maart schrijven zien we al gebeuren wat we begin juni weten. Een verpakte bubble maar oh hoe explosief

Performance 14 juni 14 uur. Bergkerkplein . Ons groepslid Ambrose Amundsen brengt de ultieme verdwijning tot uitdrukking in een kantelpuntperformance tussen vlammende woede en oplossen. Oplossing?

ons beeldmerk

Comfortzône

kernstatement:

Ons plan is de grens op te zoeken van kunst als criticus van bestaande machten. Kunst heeft daar altijd een functie in vervuld. De laatste jaren lijkt dit motief van kunstbeoefening weer aan de orde van de dag. Maar is kunst werkelijk in staat de kritische positie in te nemen waarmee de macht fundamenteel aan de kaak wordt gesteld of is het meer windowdressing?

Wat kan er met kunst wat op een andere manier niet mogelijk is, waar stuiten wij met onze verbeelding ( in beeld brengen) op de grenzen van de schone schijn?

uitgebreid statement voor het boekje:

‘‘Ik heb een hutje in een bos, in een heel diep bos Met een vrouw en een wieg en thee met cake Met een pijp en pantoffels en de Libelle iedere week’ (Jaap Fischer)

Daar zitten we in ons hutje ver weg in een oerwoud ergens een kilometer van het einde van het ongemarkeerde paadje dat toch al niet te vinden was. Maar noch met de Libelle of Times, zijn de de keuze waar Jaap Fischer ons voor plaatst. Want beide bladen zijn doordrenkt van correctheid en hebben daardoor betekenis verloren. Het lijkt of het collectieve onderbewustzwijn is ondervoed, doodgestoken of in elk geval afgestompt is. En dat maakt ons vertoornd, en nog woedender als het misplaatst wordt geacht als we die emotie uiten.

Zolang we maar de comfort van onze televisieprogramma's, de haard en de muren om ons heen hebben bekommeren we ons zelden met wat buiten onze ‘comfortzône’ gebeurt. Voelen we ons opgesloten door de maatschappelijke druk of worden we lam gelegd door de onzichtbare constructies en ongeschreven regels van de samenleving?

Wij willen buiten de politieke correctheid treden om een dialoog te openen maar betwijfelen of dit überhaupt nog mogelijk is zonder direct over lange tenen te struikelen. Opvallend is dat wanneer iemand probeert om de waarheid te achterhalen in deze post-truth civilisatie diegene haast digitaal gelyncht wordt en in sommige gevallen zelfs verdwijnt. Schurend langs de zin van het bestaan zoeken we een uitweg in de kunst.

Wij, zijn mannen, wij zijn gecontroleerde, gevolgde burgers, wij zijn burgers tegen wil en dank maar beschouwen ons zelf eerder als civil-mort of outlaw. We voelen ons opgesloten in in de beperkte denkkaders die ons worden opgelegd.

Als u nu kriebelig wordt dan hebben we wat bereikt, maar we hopen dat u nog wel komt kijken dus willen we u graag aanmoedigen; 'u bent op de goede weg!'

Naam: Terror Art Squad; Terence Baier

Statement: Terence Baier kijkt met grote interesse en een ietwat sceptische blik naar de politieke correctheid, onzichtbare constructies en ongeschreven regels van onze hedendaagse maatschappij. Deze elementen produceren een polarisatie die gretig gebruikt wordt in het voortkomende werk van zijn collectief; Terror Art Squad.

Afbeelding:

Naam: Joep Zander

statement: Mijn kunst provoceert door de binnenkant van de werkelijkheid er uit te buiten. site: joepzander.nl
tegenvoetsporen acties van mij mail mij zoek op deze site ik vader klik hier voor dossier publicaties Joep Zander vaders en zorg positieve linken internetkunstdossier van Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zander homepage Joep Zander
klik hier! >>
joepzander.nl

Last Updated http://joepzander.nl/bio.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht Nedstat Basic - Free web site statistics