KLIK hier voor index internetkunstdossier van Joep Zander
Muurschildering De Bron


In mei 1999 Heb ik samen met mijn assistent Jaques Bal en de kinderen van de kunstclub van het kindercentrum De Bron in Deventer ( Rivierenwijk) een 10 vierkante meter grote muurschildering gemaakt op de buitenmuur van het centrum. Behalve kinderactiviteiten wordt ook het consultatiebureau in het centrum gehouden.
Ik heb dagelijks een foto gemaakt van de werkzaamheden.
eindresultaat!

reactie wethouder Knol:
Ik heb de vorderingen met de muurschildering via internet gevolgd. Dat is toch een mooie manier van informatievoorziening. Het werk is vrijwel af en daarmee heeft De Bron een uitstraling die past bij een kindercentrum. Gefeliciteerd.
Martin Knol wethouder Deventerde stand op 15 mei- 0p 13 en 14 mei is er niet gewerkt wegens het slechte weer.
Op 15 mei was het erg mooi weer en zijn we een heel eind gevorderd.Kinderen van de kunstclub droegen een steentje bij.
de eerste voorbodes van een uurschildering, werkzaamheden van ongeveer honderd kinderen die op 12 mei een streek verf zetten..
de stand  op 17 mei s'ochtends- Op zondag werd er hard doorgewerkt door Joep en Jaques samen met een paar kinderen van de kunstclub. De omtrekken van het geheel zijn nuduidelijk zichtbaar en bijna overal zitten de grondlagen erop. Nu de laatste stukjes schilderen nog.
er wordt op de steiger gewerkt met een klimgordel om
de stand  op 18 mei s'ochtends- Details van de flat worden afgewerkt en er gaat een afdekkende laklaag over het bovenste deel van de schildering

12 mei start wandschildering . Opening wethouder Martin Knol en directeur Raster, Gerard Faas.


Ongeveer 100 kinderen waren al vroeg aanwezig en konden toezien hoe Joep Zander en zijn assistent Jaques Bal bezig waren de onderlagen voor de muurschildering aan te brengenOm 14 uur hield Gerard Faas, directeur van de welzijnskoepel Raster een korte toespraak waarin hij uitlegde dat dit project, deze schildering door Raster aan de buurt wordt aangeboden ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de stichting. Wethouder Knol sprak namens het geementebestuur zijn waardering uit voor het project.

Joep Zander bedankte de aanwezige kinderen voor hun bijdrage, vooral die van de kunstclub. De kunstclub kreeg een ovationeel applaus. Wethouder Martin Knol opende de start van de schildering met een verfstreek van hoog op de ladder. Ook Gerard Faas was zo moedig de ladder op te klimmen. Daarna zetten zo'n honderd kinderen met kwaststreken een bijdrage op de geprepareerde muur. Zowel Faas als Knol waren zo aardig om nog een uurtje te blijven helpen bij de kinderactiviteit. Zij oogsten daarvoor veel waardering van de begeleidsters van de Bron.

Op woensdag 19 mei hebben de kinderen van de kusntclub voor het laatst gewerkt aan de muurschildering. Op het eind van de dag was de schildering zo goed als af. Nog een paar laatste verfstreekjes, een laklaag en een anti-graffiti-laag. We wachjten met de laatste foto tot de laaste verfstreek is gezet.Meewerkende kinderen van de kunstclub waren:
Isil Gamze Fidan Gülay Ineke Emine.
begeleidsters: Sulayca, Carolien
er wordt op de steiger gewerkt met een klimgordel om


Tekeningen van de kinderen

tekening van de groep jongere kinderenDe bekeerde vampierdwerg aan de schoonmaak- door
Inekesamengestelde tekeningen

tegenvoetsporen mail mij zoek op deze site vaders en zorg ik vader klik hier voor dossier publikaties Joep Zander internetkunstdossier van Joep Zander positieve linken homepage Joep Zander
klik hier! >>
site joep zander
Last Updated http://joepzander.nl/bron.htm : zie ook de andere pagina's Logo Beeldrecht