Het zál vaders een zorg zijn
klik hier voor bestellen boek drieluik

Moeder-Kind-Vader; een drieluik over ouderverstoting

reactie's en reactieformulier


Reactieformulier

Ga voor reacties Rela naar deze pagina

Binnengekomen reacties;

(voor recensies zie)


Ik heb het boekje "Moeder-kind-vader eendrieluik over ouderverstoting"met interesse gelezen. Met name de interviews met betrokkenen benadrukken opnieuw de impact van relatieproblemen op de levens van ouders en kinderen. Dit vraagt de voIle inzet en aandacht van de rechterlijke macht. Het boekje zal in onze handbibliotheek geplaatst worden.

G.W. Brands-Bottema
Afdeling familiezaken rechtbank Zutphen


Heb net je nieuwe boek uit. Dat was in 1 ruk, zo boeiend!
Zeer onder de indruk, weet zeker dat ook de advocatuur dit goed kan gebruiken!!

Nathalie J.W.G. Simons
advocaat bij het kantoor Hekkelman, Terheggen & Rieter te Arnhem.


Een indrukwekkend en zorgvuldig meesterwerkje.
Ik meen dat veel ontzette vaders gronden in jouw opmerkingen kunnen vinden om de zaken recht te zetten

Ad Verdiesen (AdVader), vader van ZoŽ en Jaimie,
voorzitter Gescheiden Vaders Nederland, http://groups.msn.com/Gescheidenvaders


Eindelijk tijd gehad (of genomen?) om jouw nieuwe boek over ouderverstoting gelezen. Ben er positief door geraakt. Heel bijzonder om het ouderverstotingssyndroom vanuit de 3 betrokken perspectieven te beschrijven. En heel positief dat niet alleen de vader, maar ook de moeder en een dochter er aan mee wilden werken.

En bijzonder positief dat jij - en ook Ipe Smit (inhoudelijke feedback) en Willem Zweverink (hun namen zag ik ook in het boek) - hier mee duidelijk en openlijk laten blijken oog te hebben voor de 'andere kanten', nl de perspectieven van de moeder en de kinderen. Dat vind ik dus heel sterk aan het boek.

De kritiek op de raad begrijp ik, maar die voert wat mij betreft allerminst de 'boventoon'.

En de kritiek bevestigt overigens ook weer dat de raad inmiddels (gelukkig al jaren) terecht een voorstander is van bemiddeling, zowel in een vroeg stadium - juist voordat de raad in beeld komt - als later wanneer de problemen tussen de ouders meer 'verhard' zijn en dan soms ook omgangsbegeleiding nodig is. Ook ondersteunt het 'van binnenuit' de voorstellen voor de wetswijzigingen die in de maak zijn. Want 'of' er omgang moet komen, moet immers normaal gesproken geen vraag meer zijn.

Kortom, ik zal anderen aanbevelen het ook te lezen,

Mariet Altena
(beleidsmedewerkster bij de directie Oost van de Raad voor de Kinderbescherming)



Wat heb je een mooi boek gemaakt.

Truus Barendse
secretaris stichting Kinderen-Ouders-Grootouders


Ik heb de boeken over ouderverstoting (Het ouderverstotingssyndroom in de Nederlandse context en moeder-kind-vader, een drieluik over ouderverstoting) gelezen. Voor mij vallen na een zoektocht van 6 jaar een hoop dingen op de plek. Ik ben zelf orthopedagoog en op de hoogte van gezinssystemen en -patronen, loyaliteiten enzovoort. Toch kon ik het gedrag van mijn kinderen nooit plaatsen of verklaren.De boeken zijn voor mij een ware eye-opener. Daarvoor mijn dank.

anonieme orthopedagoge


Opeens zijn dingen duidelijk, helaas is hier niet de vader de afwezige en vergruisde ouder, maar ik als moeder. De pijn is er nu niet minder om, maar dat zal ook slijten. Ik vraag me alleen af, komt er voor mijn kinderen ooit een oplossing, is zijn zij gedoemd tot het leven zonder de moeder die ik ben, alleen maar opgelucht dat ze de door hun vader voorgespiegelde moeder kwijt zijn! Ellen.

rela publishinginformatie over rela boek Moeder-Kind-Vader drieluik ouderverstoting informatie over rela publishing dossier ouderverstoting schrijf hier in het gastenboek mailformulier fotoalbum
Last Updated http://zander.tomaatnet.nl/formmkv.htm : zie ook de andere pagina's